Voor ouders

ouders-kraamzorg

Bij Kraamzorg Gezocht maken we het vinden van de perfecte kraamverzorgster simpel en persoonlijk. Wij geven jou de vrijheid om een zelfstandige kraamverzorgende (zzp) te kiezen die precies past bij jullie behoeften. Eén toegewijde professional voor de volledige kraamweek, direct bij jou in de buurt. Al onze kraamverzorgenden zijn geregistreerd bij KCKZ, het gerenommeerde registratie- en kwaliteitsorgaan voor kraamzorg. Dankzij ons uitgebreide netwerk garanderen we zorg op maat, altijd voorafgegaan door een persoonlijk gesprek. 

Voor ouders die op zoek zijn naar een onvergetelijke kraamtijd is Kraamzorg Gezocht dé ultieme partner. Onze focus ligt op jouw gemoedsrust en het bieden van zorg die past bij jouw wensen. We begrijpen hoe belangrijk het is om de juiste kraamverzorgende te vinden voor deze kostbare tijd. Bij ons heb je de regie: selecteer zorgvuldig de perfecte kraamverzorgster die volledig aansluit bij jullie behoeften.  

Voordelen van Kraamzorg Gezocht 

  • Zelf de beste kraamverzorgende zoeken die bij jullie past 

  • Professionele kraamzorg bij jou in de buurt 

  • De kraamverzorgenden met wie wij samenwerken staan ingeschreven bij het KCKZ, het registratie en kwaliteitsorgaan voor de kraamzorg 

  • Door ons uitgebreide netwerk garanderen we zorg op maat, altijd voorafgegaan door een persoonlijk gesprek   

  • Aan het zoeken van een kraamverzorgende zijn geen kosten verbonden 

  • Wij zijn gecontracteerd bij alle Nederlandse zorgverzekeraars 

kraamzorg-gezocht-voetjes

Wat zijn de kosten? 

Aan het zoeken van een ZZP-kraamverzorgende(n) die bij jou past zijn geen kosten verbonden. Jouw verzekeraar vergoedt de uren kraamzorg die voor jou zijn vastgesteld. Wel betaal je een eigen bijdrage van € 5,10 per uur.   

 

Aanvullende verzekering  

Ben je aanvullend verzekerd, dan is de kans groot dat jouw verzekeraar die eigen bijdrage aan je vergoedt. Het hangt van je aanvullende verzekering af, maar misschien krijg je ook andere producten en diensten vergoed, zoals lactatiekundig advies (van borstvoedingsdeskundige) of uitgestelde kraamzorg (als je baby na de kraamperiode thuiskomt uit het ziekenhuis, bijvoorbeeld na een verblijf in de couveuse).  

Je kunt dit opzoeken in je polisvoorwaarden of in het vergoedingenoverzicht van je aanvullende verzekering. Of neem contact op met je zorgverzekeraar. Kraamzorg Gezocht is een onderdeel van de Kraamvogel. Met alle zorgverzekeraars is een contract afgesloten. Kraamzorg Gezocht heeft een landelijke dekking.    

Heb je vragen over zelfstandige kraamzorg (zzp kraamzorg) of andere gerelateerde onderwerpen? Bij Kraamzorg Gezocht begrijpen we dat jij als ouder specifieke vragen kunt hebben over zelfstandige kraamzorgprofessionals, de tarieven en andere aspecten. Neem gerust contact met ons op. 

kraamzorg-zzp-kraamhulp

Hoe werkt het?

Stap 1

Op onze website kun je eenvoudig zoeken naar een kraamverzorgende die bij je past door jouw postcode of woonplaats in te voeren in de zoekbalk op de homepage. Hierdoor krijg je het aantal kraamverzorgenden te zien die beschikbaar zijn rondom jouw uitgerekende datum.

Stap 2

Zodra je een geschikte kraamverzorgende(n) hebt gevonden, meld je dan aan bij Kraamzorg Gezocht. Wij nemen vervolgens contact op met de door jouw gekozen kraamverzorgende(n) om te kijken of ze beschikbaar is. Wij raden je aan om meerdere kraamverzorgende(n) te kiezen, maximaal drie, mocht je eerste keus niet beschikbaar zijn.

Stap 3

Als één van jouw kraamverzorgende(n) beschikbaar is wordt jouw inschrijving definitief en ontvang je een link naar jouw online kraamdossier. Daarna neemt jouw kraamverzorgende contact met je op. Dit doet zij in eerste instantie telefonisch en daarna volgt een intakegesprek.

Stap 4

Streep ‘Kraamzorg regelen’ af op je takenlijst en geniet van je zwangerschap!